TPMS sensoren

Vanaf 1 november 2014 is er nieuwe Europese regelgeving van kracht gegaan die bandenspanningscontrolesystemen (ofwel TPMS) verplicht stelt voor alle nieuw geregistreerde auto’s. Wanneer u dus een set winterbanden aanschaft voor uw nieuwe auto moeten deze sensoren in de velgen gemonteerd worden.

Bij autobedrijf Nijhuis beschikken wij over de juiste apparatuur waarmee wij nieuwe sensoren kunnen programmeren en mocht er een storing het systeem zijn, dan kunnen wij deze makkelijk verhelpen. Autobedrijf Nijhuis informeert u graag over TPMS en alles wat daarbij komt kijken.

Wat is TPMS?
TPMS (Tyre Pressure Monitoring Systems) is de vaak gebruikte Engelse term voor bandenspanningscontrole systemen. Het zijn slimme elektronische systemen die de bandenspanning (realtime) in de gaten houden en een signaal aan de bestuurder afgeven zodra er iets mis is. Autofabrikanten kunnen gebruik maken van 2 verschillende systemen: Het directe systeem (dat werkt via een druksensor in het wiel) en het indirecte systeem (dat werkt via de ABS sensor van het voertuig).
TPMS vervult drie functies:

  • Het verhoogt de rijveiligheid, door het tijdig opmerken van een te lage bandenspanning
  • Het voorkomt een hoger brandstofverbruik, veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning
  • Het voorkomt onnodige bandenslijtage, veroorzaakt door een verkeerde bandenspanning